Reggel arra ébredek, hogy május 1. van. Nos, akkor valami ünnepit reggelizzünk! Azonnal megszületett az ötlet: Nemzeti Pirítós legyen.
Amikor előkészítettem a hozzávalókat akkor tudatosult bennem, május 1-re való tekintettel ez nemzetközi és uniós pirítóssá lép elő. A tálalás ennek megfelelően az étkező kupolatermében zászló felvonás mellett a konyhai díszőrség előtt elvonulva zajlik!
Éljen május 1. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
-Lengyelországban készült Görög joghurt, Nápolyi Glóbusz kethcup,
-Magyar szalonna, snidling a kertből, házi sütésű kenyér.
Recept: Kenyeret megpirítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk és kiolvasztjuk. Zsírba forgatjuk a pirítós egyik oldalát, majd ezt az oldalt kenjük be görög joghurttal, nápolyi kethcuppal, apróra vágott kerti snidlinggel és szalonna pörccel. Tisztelet az étellel az ünnepnek!
Séfpapa
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: