Felső korhatár nélkül

Nyugdíjas vállalkozó: gyerekei mellett kezdte

Sorozatunk következő részében Rákos Anna mutatkozik be, aki még lánya születése után indította vállalkozását, ma pedig már kisunokáját neveli a munka mellett.

Lányom születése után indítottam vállalkozásomat, 1989-ben. Mivel senkire nem számíthattam, hogy besegít, ha a gyermekem megbetegszik, vagy ha érte kellett volna menni a bölcsibe, oviba, így ez volt az egyetlen megoldás, hogy összeegyeztessem a gyermeknevelést, háztartást és a pénzkeresetet.

Már évtizedek óta foglalkoztat az egészség megőrzése. Több kitérővel jutottam el arra a felismerésre, hogy ezzel kell foglalkoznom, ez az Életfeladatom, hogy infókkal, termékekkel és szolgáltatásokkal kell segítenem azoknak, akiknek még megvan, vagy kibillent egyensúlyából az egészségük. Masszázzsal, mellé pedig lélek támogatással igyekszem a hozzám fordulóknak a segítségére lenni a problémáik megoldásában, csökkentem fájdalmaikat, vagy segítek visszanyerni alakjukat, önbizalmukat.

Nagy öröm számomra, mikor a befelé alig vánszorgó, fájdalomtól szinte összehúzódott vendégeim kihúzott, egyenes tartással távoznak. A legjobb eredmény, amikor legközelebb is eljönnek, és hozzám irányítják ismerőseiket, szeretteiket. Amikor hálás köszönő szavakat mondanak, vagy írnak, mert akár a sokéves problémájuktól, fájdalmaiktól szabadítottam meg őket 🙂

Korábban internetes szolgáltatásokat is értékesítettem, még abban az időben, amikor 100 cégvezetőből kb 98 megkérdezte, hogy mi az az Internet, és nem tudták, mi a különbség a www és a @ között, magam pedig még azt sem tudtam, hogy kell bekapcsolni egy számítógépet, az egér pedig önálló életet élt, még véletlenül sem azt csinálta, amit én szerettem volna. Ezekkel a körülményekkel együtt, a céges csoportversenyekben sokszor a legjobb eredményeket értem el.

Azóta már videókat készítettem, online előadásokat tartottam, bemutatókat, grafikákat gyártok az általam készített weboldalaimhoz, közösségi média oldalaimhoz és csoportjaimhoz. Évek óta üzemeltetem webáruházamat, mely… ki gondolná….. az egészségmegőrzésről és helyreállításról szól. Nem csak üzemeltetem, de én készítettem el moduláris elemekből.

Napi szinten használom ezeket, a számítógép és Internet nélkül ma már el sem tudnám képzelni a vállalkozásomat. Hogy ez így lehessen, elmentem képzésekre, a téma irodalmát tanulmányoztam, feliratkoztam hírlevelekre, melyekből megtanulhattam az éppen szükséges tudást.

A hosszú évek alatt mindig voltak körülöttem károgók – így hívom azokat, akik merő jó szándékból előre szóltak, hogy el se kezdjem, úgysem fog ez sikerülni, úgysem érdekel ez senkit, úgysem lehet ebből megélni…. Meghallgattam őket, aztán csináltam az elképzeléseim szerint… és megcsináltam.

Tíz évig egyedül neveltem a két gyermekemet, nagyon jó volt, hogy bármikor, ha betegek voltak, vagy bármit el kellett intéznem, nem kellett kuncsorogni a főnökömnél, hogy engedjen el.

Most a kisunokámat nevelem, és bizony, jó párszor elgondolkodtam rajta, hogy milyen hálás lehetek a Sorsnak, hogy kiépítettem az online és offline vállalkozásomat, mert ha valahol alkalmazott lennék, őt nem is tudtam volna vállalni, …. talán intézet, nevelőszülők, vagy örökbeadás, kallódás ide-oda várt volna rá.

Szeretnek engem az Égiek…. mindig elém tették a lehetőségeket, a tudást, hogy fejlődjek, hogy változzak, megadták hozzá a bátorságot, hogy változtassak, amikor annak jött el az ideje.

Még sokat kell fejlődnöm, változnom, változtatnom. Tanulom-tanulom a marketinget, de itt még hiányosságaim vannak. Több pénzt is ki lehetne ebből hozni, és ki is kell hoznom, hiszen nyugdíjra a generációm (’61-es vagyok), így én sem nagyon számíthatok, és a 16 hónapos kisunokám révén egy kb. húsz éves projekt kezdetén tartok.

Vigyáznom kell magamra, mert belőlem csak egy van… mások viszont sokan vannak!

Mindenkit, aki még kételkedik magában, csak arra bíztatok, hogy igenis, bízzon magában, vállalkozzon, valósítsa meg elképzeléseit. Ne másnak az álmát építse, dolgozzon a saját álmaiért, magáért, családjáért.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!